SafetyCoaching

Word dé expert in veiligheid

Home / SafetyCoaching

Word dé expert in veiligheid

Hét groeitraject voor dé preventieadviseur

Als preventieadviseur wil je vol goeie moed aan de slag gaan in je bedrijf. Al gauw dreigt je opdracht een "mission impossible" te worden. Het hoofd boven water houden in een omgeving waar welzijn op het werk nog niet structureel aangepakt wordt, is vaak lastig.

 

Veiligheid, hoe begin je er aan?

Enerzijds verlangt jouw werkgever praktische oplossingen op korte termijn maar zijn de budgetten beperkt. Anderzijds weet je dat je heel wat wettelijk verplichte opdrachten en taken moet uitvoeren. Bovendien kijken collega's en leidinggevenden steeds in jouw richting als het over veiligheid gaat.

 

Hoe pak je dat aan?

Je krijgt massa's informatie en documenten te verwerken, de wetgeving is continu onderhevig aan verandering. Door het bos de bomen blijven zien met een dergelijk pakket aan taken en opdrachten vraagt naast een goede basiskennis een zeer gerichte managementaanpak.

 

Hoe doe je dat?

SAFETYCOACHING reikt oplossingen aan voor startende én ervaren preventieadviseurs. Je leert een visie ontwikkelen. Je leert keuzes maken. Je maakt kennis met een systematische aanpak, je optimaliseert en boekt sneller resultaat. Dankzij je professionele aanpak word je een gerespecteerde partner in je organisatie. Je krijgt meer sla(a)gkracht. Je bent niet langer een adviseur, maar wordt gerespecteerd als dé expert in veiligheid van jouw bedrijf.

 

 

Praktisch

De lessen gaan door op vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Voor de exacte data raadpleeg onze opleidingskalender

 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

 

 

REGISTREER NU EN Wordt dé expert in veiligheid.

Grijp je kans op gratis SAFETYCOACHING.

Registreer hier

Meer informatie

GROEPSCOACHING

Groei als preventieadviseur.
De groepstrainingen zijn algemeen toepasbaar voor alle preventieadviseurs. Alle trainingen zijn interactief in groepen van maximum 10 personen. Ontdek het hier.

 

Meer informatie

 

 

INDIVIDUELECOACHING

Hét premium programma op maat van jouw concrete behoeften. Om de kwaliteit te bewaren zijn er maximaal 4 individuele coachingtrajecten per jaar mogelijk.
Wees er snel bij, ontdek het hier !

 

Meer informatie

Getuigenissen

“Het was een zeer leerzame ervaring, dit vanwege de brede waaier aan onderwerpen, voorbeelden en praktijkcases. De onderwerpen en eventuele vragen werden telkens duidelijk uitgelegd of beantwoord door de lesgevers.
Wie de opleiding preventieadviseur wil volgen, raad ik zeker aan dit bij jullie te doen!”

Zoë Nemegheer

Allround Assistant

Schoonmaakbedrijf Nemegheer

Voor een leek die ik was rond, deze materie ,waren de lessen een openbaring. Veiligheid en welzijn op het werk staan door deze opleiding veel hoger aangeschreven waardoor onze hele organisatie gezonder geworden is.

Anja Decorte

Verantwoordelijke kinderopvang

VZW KOSGR27

“Ik heb Heidi en Christophe als lesgevers/experten leren kennen tijdens de opleiding PA2. De leerdoestellingen worden duidelijk vooraf geformuleerd, het cursusmateriaal is compleet en volledig up-to-date met de meest recente wetgevingen, normen en standaarden. Zij weten eveneens op een boeiende, duidelijke en leerrijke manier een complex thema zoals de “machine richtlijn” over te brengen, zelfs bij cursisten die geen of weinig technische achtergrond hebben. Mocht ik als PA in de toekomst hulp nodig hebben van experten dan weet ik dat ik zeker bij GO4S terecht kan!"

Ben van de Linde

Quality Manager

Contraload NV

“Desondanks ik echt niet graag opleidingen volg, ben ik met plezier naar jullie cursus gekomen. Jullie brengen de leerstof in mensentaal over en niet volgens de letter van de wet. Ik wilde iets bijleren, en dat is jullie gelukt. Bedankt! ”

Joeri Tommissen

Filiaalcoördinator

Profile Tyrecenter Forrez

“Christophe is een multidisciplinaire changemanager en dat is een heel belangrijk inzicht dat ik verworven heb. Een preventieadviseur moet dé changemanager bij uitstek zijn.”

Gaetana Vervaeke

QSE Technician

Stow International NV

“Dit heeft me veel inzicht gegeven. Dankzij mijn promotor Christophe Vermaete, zaakvoerder GO4S, haalde ik er meer uit. Hij zette me aan om meer op te zoeken en verder na te denken door de juiste vragen te stellen. Ik ben meer verbanden gaan zien en heb nu een beter totaalbeeld.”

Claudia Brouwers

Procestechnoloog

Izico Food Group, Bocholt

“Als nieuweling in de wereld van welzijn op het werk, kreeg ik begeleiding van Christophe. Tijdens die periode wist hij me de basis en een sterke praktijkervaring mee te geven, wat hij deed op een professionele en gepassioneerde wijze.”

Eva van de Wynckel

Student Vives

“Christophe was voor mij een uitstekende mentor en heeft me gevormd tot de preventieadviseur die ik vandaag ben.”

Gaetana Vervaeke

QSE Technician

Stow International NV

“De lessen zijn gestructureerd, duidelijk en aangenaam om te volgen. De cursus en hand-outs zijn overzichtelijk. Een handig naslagwerk dat ik al verschillende keren geraadpleegd heb.
Ik vind u een docent met veel kennis en goede voeling met de praktijk, die het thema op een begrijpbare manier overbrengt.”

Claudia Brouwers

Procestechnoloog

Izico Food Group, Bocholt

“Praktisch gerichte opleiding, met veel tips en tricks, die boeiend gebracht wordt. Met verwijzingen naar websites, hoe zelf info op zoeken, met tijd voor reële voorbeelden.”

Franky Vanbeylen

Lesgever Eerste Hulp

De lessen waren steeds heel interactief en werden op een duidelijke manier gebracht. Dit zijn het soort lessen die je na één jaar nog herinnert en nog steeds kan plaatsen als de lessen waar je ook effectief iets ‘leert’. De lessen op zich werden ook op een aangename (lees: niet de PowerPoint aflezen) manier ‘vertelt’. Veel werd uitgelegd via oefeningen of foto’s, die uiteraard meer blijven hangen. Domme vragen bestonden niet in uw lessen en er werd dan ook alle tijd genomen die nodig was om de leerstof te begrijpen.

Evelien Carlier

Preventieadviseur Niveau 2

Securex

“Goed gedocumenteerd cursusmateriaal en mooie, duidelijke PowerPoint presentaties die bij het geven van de les gebruikt werden en die op eenvoudige vraag ter beschikking gesteld werden. De les werd met de nodige humor gegeven zodat het geen saaie bedoening was. Interactieve lessen waarin de cursisten betrokken worden (denken-delen-uitwisselen) en op geregelde tijdstippen praktijkoefeningen die veel duidelijk maakten. Het was een aangename ervaring.”

Luc Claus

Stadsingenieur & preventieadviseur

Stad Lokeren

“Als werknemer van Fluxys heb ik al verschillende opleidingen betreffende veiligheid en aanverwante gevolgd, zelden waren de docenten zo gemotiveerd. Het is na enkele minuten al duidelijk dat jullie gedreven mensen zijn die gesteund op ervaring de verschillende modules hebben gedoceerd. Zeker de voorbeelden uit de praktijk en de cases (Laks en Co) geven een meerwaarde bovenop de theorie.”

Sim Van Cleuvenbergen

Fluxys NV

“Het waren zeer leerzame en aangename lessen. Jullie brachten de lessen op zo een begrijpbare manier dat de niet-ingenieurs, zoals ik, ook nog mee waren. Hiervoor mijn dank!
De droge wetteksten vormen jullie om tot een interessante materie. Zonde dat jullie aan de andere kant van Vlaanderen wonen, ik zou een vaste cursist worden.”

Marie-Claire Van Vlierden

Preventieadviseur

Prevadco

“Christophe is een sympathieke, goedlachse man die soms moeilijk te bereiken is. Desondanks heeft hij me steeds bijgestuurd. Hij heeft me gewezen op ontbrekende zaken. Ik zou hem ook aan anderen aanbevelen.”

Hendrik De Waegeneer

Coördinator HSEQ

Low & Bonar Lokeren

“Ik heb jou lessen altijd met veel aandacht gevolgd. De inhoud was steeds duidelijk en aangenaam gegeven.”

Eddy De winter

Inspecteur

KIWA Belgium NV

“Christophe weet waarover hij praat. Zijn stijl van lesgeven is zeer aangenaam en hij geeft veel praktische voorbeelden om de theorie uit te leggen en begrijpbaar te maken."

Lars Castermans

Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Fiscaliteit

“Het is niet evident om wetgeving op een aangename, duidelijke manier te brengen maar toch slaagde Christophe hierin met vlag en wimpel.
De lessen PA2 werden aanschouwelijk gebracht en op deze manier kregen wij een bruikbaar pakket mee om onze toekomstige job als preventieadviseur goed te kunnen uitvoeren.
Niet alleen de kennis maar ook ons denkpatroon werd aanzienlijk veranderd en dat heeft tot op vandaag ‘nog altijd’ een belangrijke invloed op mijn leven.”

Tom Servaege

SHEQ Manager

Phoenix Services of Belgium BVBA

“De gedegen ervaring en kennis van de GO4S lesgevers tilt de opleiding Preventieadviseur naar een hoger niveau. De praktijkcases maken alles helder en overzichtelijk. Dit maakt GO4S een selecte partner om verdere opleidingen te volgen.”

Jan Verplancke

Manager Outsourcing

Callewaert Industries

SAFETYCOACHING is het meest boeiende en praktische groeitraject dat je toelaat veiligheid op een positieve manier te implementeren.

Je leert orde te scheppen waardoor je meer slagkracht krijgt als preventieadviseur.