Blog

Tips voor een veilige werkomgeving

Home / Blog

 

 

 

 

Nieuwe verordening machineveiligheid officieel gepubliceerd in Europees publicatieblad

Werken met machines houdt heel wat risico’s in. Hierover schreven we al in een eerdere blog. Het correct toepassen van de regelgeving is dus geen overbodige luxe. Want niemand wil menselijk leed veroorzaken of zien gebeuren door een onveilige machine.

Ontdek meer ...

 

 

 

 

 

Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel?

Zitten is het nieuwe roken. Teveel zitten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, rugklachten en diabetes type 2 aanzienlijk. De oplossing is nochtans heel eenvoudig.

Komen jij en je team op 10 oktober om 10 uur ook 10 minuten van je bureaustoel? Ervaar samen met je medewerkers het effect van deze afwisseling en maak hier onmiddellijk een gewoonte van in jouw bedrijf.

Ontdek meer ...

 

 

 

Werken met machines houdt risico's in

Je doet er alles aan om ongevallen te vermijden. Maar maximale veiligheid bij het werken met machines is meer dan alleen maar risico's beheersen. 

Waarop let je bij de aankoop van een nieuwe machine?
Hoe ga je tewerk voor een indienststelling van een nieuwe machine? 
Is een opleiding nodig voor de bediening van die nieuwe machine?  
Het antwoord op deze en heel wat andere vragen vind je ...

Hier in onze 13 tips!

 

 

 

Eerste hulp bij EHBO in je bedrijf

Naast preventie is EHBO essentieel in je bedrijf. 

Wat is de rol van de werkgever bij EHBO in het bedrijf? 
Wat houdt de procedure bij EHBO in je bedrijf in? 
De 4 stappen van EHBO. 
Zijn je medewerkers voldoende op de hoogte van de EHBO-procedure? 
Met welke materialen is je bedrijf klaar voor EHBO?

Lees er hier alles over.

 

 

 

Waarom en hoe een degelijk onthaalbeleid uitwerken voor het welzijn van je werknemers?

Wat ben je verheugd dat die nieuwe werknemer of student aan de slag gaat. Je team zit al maandenlang te hunkeren naar die broodnodige versterking. Er moet dringend druk van de werkketel gelaten worden. Je wil die nieuwe werknemer met de grootste zorg ontvangen zodat die persoon zich goed voelt en er geen ongelukken gebeuren door onervarenheid. Meer nog: je bent wettelijk verplicht om via een degelijk onthaalbeleid het welzijn van je nieuwe werknemer te bevorderen. Lees meer ...

 

 

 

Een duurzaam preventiebeleid, hoe begin je er aan?

Het bewaken van het welzijn van je medewerkers is vanzelfsprekend. Je wil dat iedereen elke dag veilig en wel thuis raakt en dat iedereen zich goed in zijn vel voelt. Bovendien ben je wettelijk verplicht de nodige maatregelen te voorzien om het welzijn van je werknemers tijdens het werk te bevorderen. Welke risico’s lopen medewerkers en wat doe je om te vermijden dat hun welzijn in het gedrang komt? Lees meer ...

 

 

Hoe hou je jouw business op de rails in corona crisis tijden?

Het Corona Covid-19 virus stelt ons voor nooit geziene uitdagingen. Om je te helpen bij het voorkomen van besmettingen in jouw onderneming en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, stellen we je gratis onze checklist & toolbox ter beschikking. Lees meer ...

 

 

Help, het jaarverslag veiligheid komt eraan!

Ben jij die ondernemer die bij het woord ‘jaarverslag’ het angstzweet voelt uitbreken? Misschien is dat helemaal nergens voor nodig. Als je alle verslagen van het afgelopen jaar goed hebt bijgehouden, is dit slechts een kwestie van bundelen, structureren en documenteren.
Lees meer ...

 

  

Wat iedereen wel weet, maar zelden doet: ergonomisch bureauwerk

Bijna de helft van de kantoormedewerkers klagen over pijn aan de nek, rug, schouders of polsen. Vaak ligt on-ergonomische zitten bij bureauwerk aan de basis. Komt hierbij dan nog een dosis stress aan te pas, dan zal de pijn al snel erg voelbaar zijn. Hoe voorkomen? Lees meer ...

 

 

Veilig met de fiets naar het werk

Nu fietsen van en naar het werk meer en meer in de lift zit, wordt het alsmaar belangrijker je medewerkers te sensibiliseren om dit op een veilige manier te doen. Hier alvast enkele tips om hen mee te geven. Lees meer.