SafetySupport

SafetySupport

Home / SafetySupport

PRAKTISCH ADVIES OP MAAT VAN JOUW ORGANISATIE

Ben je op zoek naar professioneel en pragmatisch advies i.v.m. veiligheid in jouw onderneming, organisatie of werksituatie?

GO4SAFETY biedt jarenlange ervaring en vakkennis m.b.t. veiligheid op het werk. GO4SAFETY ondersteunt je dagdagelijkse activiteiten door de juiste richting aan te geven m.b.t. veiligheid & gezondheid op het werk. Door permanente bijscholing blijven wij op de hoogte van nieuwe wetgeving & evoluties.

Zoek je ondersteuning voor de interne preventiedienst in jouw organisatie ? Heb je tijdelijk geen preventieadviseur ?

Als preventieadviseurs arbeidsveiligheid niveau 1 kunnen wij iedere organisatie gedurende één of meerdere dagen ondersteuning bieden. Wij helpen je graag verder !

Wens je het veiligheidsbeleid in jouw onderneming grondiger door te lichten ?

GO4SAFETY heeft verschillende tools ter beschikking om de risico's in jouw organisatie te onderzoeken.Tijdens een SafetyCheck brengen we de sterktes, opportuniteiten, tekortkomingen en bedreigingen m.b.t. welzijn op het werk in kaart. Op basis daarvan worden samen met de opdrachtgever de belangrijkste verbeterpunten in een actieplan opgenomen.

Wens je hierover meer informatie ?

Contacteer ons rechtstreeks via email of telefoon of via het contactformulier.

 

 

Erkenning adviezen: DV.A225290

 

 

SafetySupport

Waak zonder zorgen over de veiligheid van je medewerkers én die van je bedrijf!

Laat je ontzorgen door GO4SAFETY. Wij nemen jouw veiligheidsbeleid voor onze rekening, waardoor jij zonder zorgen zeker wordt van de veiligheid van je medewerkers.

  • Wil je weten hoe veilig je bedrijf is?
  • Wil jij een veilig bedrijf zonder zorgen?
  • Wil jij (ernstige) ongevallen met je werknemers voorkomen?
  • Heeft je preventieadviseur onvoldoende tijd?
  • Mis je expertise om de veiligheid van je machines te beoordelen?
  • Heb je hulp nodig bij de opmaak van je risicoanalyses?


Wij bieden je een helpende hand.

Meer informatie

Getuigenissen

“We werden goed geholpen met de milieuvergunning. Ik zou GO4SAFETY aanbevelen omdat de afspraken goed worden nagekomen. We werden goed ontzorgd, dat is veel waard.”

Maarten de Pooter

Directeur

Diesel Terminal Gent

“Bedankt voor de documenten!

Ikzelf ben zeer tevreden met het resultaat.

De Legal Compliance Check was effectief wat ik ervan verwacht had, en de rapportering is ook helder waardoor het een zeer goede houvast/leidraad biedt om de komende jaren aan preventie te kunnen werken.

Thanks!”

Maxime Huybrechts

EHS Coördinator

Cargill Chocolate Belgium NV

Wij zijn al jaren VCA gecertificeerd. De laatste tijd waren wij echter minder tevreden over de consultant die ons bijstond in de administratie. Tot wij kennismaakten met Heidi van GO4SAFETY.

Geen zever, to-the-point advies en gerichte hulp. Heidi bestudeerde onze werking en administratie ten gronde en gaf ons concrete tips en adviezen voor de toekomst.

Vroeger hadden we vaak het gevoel minder te weten dan voor het bezoek van onze consultant, wat je met GO4SAFETY zeker niet voorhebt!

Merci Heidi voor de hulp en tot de volgende!”

Xavier Devos

Zaakvoerder

Electro Devosco

“Christophe heeft onze firma op een zeer grondige en doorgedreven, doch aangename manier doorgelicht op het vlak van veiligheid en welzijn.

Naast het feit dat hij met zijn multidisciplinaire ervaring ons op een pragmatische manier de juiste weg op kon sturen, nam hij ook voldoende tijd om bedrijfseigen procedures in detail door te nemen.

De resultaten van zijn bevindingen werden op een zeer overzichtelijke en aantrekkelijke manier gedocumenteerd en gepresenteerd.”

Sofie Van Steerteghem

OHSE Leader / Preventieadviseur

Chep Benelux NV

“Bedankt voor de aangename samenwerking!”

Kirsten De Cock

Preventieadviseur

Sky Climber

“Voor de concept- en implementatie fase van ons automatisch warehouseproject zijn we in zee gegaan met GO4SAFETY als ondersteunende partij voor alle safety aspecten.

Hierbij werd samengewerkt om een balans te vinden tussen de economische voorwaarden en de menselijke factor die de installatie zal implementeren en in gebruik nemen. Gebaseerd op wederzijds vertrouwen en open communicatie wordt gezocht naar een pragmatische oplossing. Hierbij staat de gebruiker centraal, en wordt alles in het werk gesteld om een veilige en ergonomische werkplek te bekomen. Nieuwe technieken en technologie worden afgetoetst naar bruikbaarheid en waar mogelijk toegepast. Dit heeft ons in staat gesteld om tijdens de RFQ fase een gedetailleerd safety-lastenboek beschikbaar te hebben waardoor dit een significant onderdeel maakte van de op te leveren installatie. Tijdens de detail engineering fase was er nauwe betrokkenheid om het finale ontwerp af te stemmen op de gebruiker zonder de performantie uit het oog te verliezen.

Ik kijk terug op een fijne samenwerking.”

Wim Vanmarcke

Operations Project Manager

Barco NV

“De diensten van GO4SAFETY hebben zeer veel voor mij betekend. Ik heb zelfs mijn preventieadviseur niveau III behaald door het enthousiasme van Heidi. In mijn nieuwe job, heb ik al veel steun gehad aan onze consultant Heidi. Waarvoor dank! Ik zou GO4SAFETY aanbevelen want ze zijn vriendelijk, enthousiast, flexibel en ze weten waarover ze spreken. Jullie zijn goed bezig.”

Stefanie Van Heule

Preventieadviseur

Ablynx

“Jullie aanpak is heel direct. Ik dacht aanvankelijk dat het heel theoretisch ging zijn en documenten ging verwerken. Het is heel anders uitgedraaid. Je hebt het heel praktisch aangenomen. Jullie hebben mij er op gewezen dat er echt wel dingen moesten veranderen op de werkvloer, zeker in onze nieuwbouw, waar er nieuwe risico's zijn. Je hebt dit heel praktisch aangenomen.

Op de werkvloer eveneens, prachtig om je tussen mijn mannen te zien rond laveren. Toolbox meetings, waar we vroeger altijd miserie mee hadden, worden nu eindelijk uitgevoerd en brengen nu bij aan onze veiligheid.

Ons bedrijf is écht wel veiliger geworden en dat door jullie aanpak. Jullie zijn op zoek gegaan naar de verschillende risico's en die hebben jullie één voor één aangepakt en ons op dingen gewezen waar wij nog niet van op de hoogte waren.

Op de werf zijn jullie heel concreet direct met de mensen in aanraking gekomen. Jullie bezoeken de werven en dat is voor ons super belangrijk.

Ik zou GO4SAFETY zeker aanbevelen, want het is echt nodig om de zelfanalyse te doen van uw bedrijf en dan te zien dat het nog niet helemaal in orde is en dat je iemand nodig hebt, zoals GO4SAFETY om die veiligheidsanalyse her uit te voeren en dan heel praktisch toe te passen.

Jan Goddeeris

CEO

Goddeeris Industrial Piping

“Insteek in het dossier van AS/RS heel professioneel zowel naar lastenboek als naar opvolging in de definitiefase. Daarbij is de kennis van normering en het pro-actief denken om eventuele arbeidsongevallen te voorkomen continu aanwezig.

Dit heel technisch dossier, met weinig ervaring binnen Barco, werd heel professioneel benaderd en naar terugkoppeling naar ons toe was dit ook te merken in de heel correcte weergave van de risicoanalyse, waarbij duidelijk per zone aangeduid werd wat te doen. Kennis hierbij van wat de tekeningen en de symbolen concreet betekenen, was heel duidelijk aanwezig. Met leverancier werd ook de risicoanalyse dusdanig heel fundamenteel doorlopen samen met de nieuwe EHS-officer, Christ Vandenbussche.

Tevens heb ik ook de objectieve terugkoppeling en aanbeveling bij de ergonomiestudies voor pick-opstelling en conveyor-hoogte als heel professioneel en onderbouwd gezien. Algemeen wil ik nog ook vermelden dat tijdens de technische discussies met de leveranciers deze achtergrond leidt tot heel constructieve, diepgaande en respectvolle gesprekken.

Ik wil trouwens van de gelegenheid gebruik maken om ook de gegeven opleiding aan de arbeiders over wat veilig gedrag betekent als heel positief en begrijpbaar voor de mensen op de vloer te duiden. Zeker de feedback vanuit het warehouse was me hier opvallend in die zin, dat de mensen zich heel praktisch konden inleven tijdens de opleiding wat dit voor hen in hun dagdagelijkse job betekent. Vele anciens meldden me dat dit 1 van de beste en begrijpbare opleidingen voor hen sinds langs was, zeker op dit domein.”

Patriek Vandewiele

Plant Materials Manager

Barco NV

“Bij de opstart van werken met personeel zijn er heel wat zaken op vlak van preventie die in orde moeten worden gebracht. Zaken waar ik onvoldoende kennis van heb en die ik graag aan de professionals van GO4SAFETY overliet. Intussen kan ik al enige tijd bij hen terecht met al mijn vragen omtrent veiligheid. Hun aanpak 'zonder gedoe' vind ik heel fijn. Je weet wat je aan hen hebt. Concreet en praktisch advies om als werkgever een veilig gevoel te hebben en te geven aan je medewerkers.”

Ann Van Gent

Bestuurder

AVG marketing support

“Ik deed beroep op GO4SAFETY i.v.m. advies naar reglementering, zoals bijvoorbeeld stageplaatsen, covid, evacuatieplannen. Ik zou GO4SAFETY aanbevelen omwille van hun kennis van zaken.”

Saartje Allosserie

Productontwerper

Allossa